- burgonya
- spenót
- petrezselyem zöld
- fokhagyma
- só
- szerecsendió
- fehérbors
- tej
- vaj
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát főzzük puhára.
Ezalatt tisztítsuk meg a spenótot, távolítsuk el a szárát, az ereit.
Mossuk meg, csöpögtessük le.
A megfőtt burgonyát szűrjük le.
Reszeljünk rá szerecsendiót, sózzuk meg, szórjunk rá őrölt fehér borsot.
Botmixerrel pépesítsük.
A spenót leveleket dobjuk forrásban lévő vízbe, majd amikor újra felforrt, szűrjük is le.
Tegyük át a késes aprítóba.
Dobjuk mellé a fokhagymát és kis tejjel felöntve daráljuk apróra.
Nagy csokor petrezselymet is daráljunk bele.
Egy kis tejjel könnyen viszi az aprítógép.
Adjuk a krumplipüréhez.
Dobjunk rá puha vajat.
Keverjük össze.
Ha kell, lazítsuk tejjel és esetleg sózzuk is.
Ízletes, szép színű pürét kapunk.
Érződik a finom vaj és a pikáns spenót íze.
Halak, húsok mellé finom köret.