- sertés köröm
- sertés csülök
- olaj
- hagyma
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- őrölt kömény
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
Szeretjük a köröm pörköltöt.
Ezúttal csülök is került mellé.
A körmöt megtisztítjuk, megmossuk.
A csülköt is megtisztítjuk, megmossuk.
Egy nagy fazékban kevés olajon megdinszteljük a hagymát.
Tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük és egy kevés vízzel meglocsoljuk.
Feldaraboljuk a csülköt.
Beleforgatjuk a paprikás hagymába.
Kicsit körbesütjük.
Megsózzuk, borsozzuk és őrölt köményt szórunk rá.
Mehet bele a köröm is.
Aprítsuk fel a többféle paprikát, paradicsomot.
Szórjuk a húsra a sót, borsot, köményt és a zöldségeket.
Nyomjunk rá bőven fokhagymát is.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzél, lefedve főzzük puhára.
Mi sok sűrű szafttal szeretjük.
A szaftból kiszedünk egy keveset és a főtt krumplit azzal keverjük össze.
A köröm, illetve csülök mellé ezt kínáljuk köretnek.
Isteni lesz az íze.
Sok-sok uborka, saláta vagy még inkább jó csípős savanyú almapaprika illik mellé.
Késsel villával kezdjük enni, de a végére jó ragacsos lesz a kezünk a finom csontok lerágása során.