- savanyú káposzta
- áfonya
- kacsazsír/olaj
- hagyma
- zöldpaprika
- kaliforniai vagy kápia paprika
- babérlevél
- szegfűbors
- szemes bors
- borókabogyó
- ketchup
- só
- cukor
- víz
Elkészítés:
A sült savanyú káposzta magában is finom, de most áfonyával megbolondítva igencsak pikáns ízű körete lett a sültnek.
Előkészítjük a pritamin paprikát, zöldpaprikát és a hagymát.
Puha vörös áfonyával fogjuk ízesíteni.
Frissen kisütött kacsazsíron hagymát dinsztelünk.
Babérlevelet, szemes borsot, szegfűborsot és borókabogyót adunk hozzá.
Rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat.
Feltétlenül tegyünk bele szép piros kápia vagy kaliforniai paprikát is.
Adjuk hozzá a jóízű savanyú káposztát is.
Egy-két pohárka vizet öntsünk rá.
2 kanálnyi finom ketchup is kerüljön bele.
Mind az íze, mind a szép színe jót tesz a káposztának.
Keverjük jól össze.
Végül szórjuk rá az áfonyát.
Egy kevés sót és cukrot is adjunk hozzá.
Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük jól össze, de nem kell túlfőzni.
Nehogy puha legyen, maradjon kissé roppanós a káposzta.
Sült hús mellé isteni pikáns köret.