- pulyka felső comb
- tárkony
- fokhagyma
- só
- vaj
- bors
- gyömbérpor
- szerecsendió
- római kömény
Elkészítés:
A pulyka felső combot megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, néhány tárkony ágacskát terítünk bele és ráfektetjük a combot a bőrös felével lefelé fordítva.
Jól megsózzuk és fűszerezzük a húst őrölt borssal, gyömbér porral és frissen reszelt szerecsendióval.
Megfordítjuk a húst, a fellazított bőr alatt jól besózzuk, oda is dugunk a tárkonylevelekből egy csokorral.
Szeletekre vágott fokhagymát és jó sok vajdarabot is begyömöszölünk a bőr alá.
Visszaigazítjuk a bőrt és vajjal alaposan megkenjük.
Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljába és lefedve 180-200 C fokon sütőben megsütjük a combot.
Ha a hús puha, vegyük le a tepsiről a tetejét és pár perc alatt süssük szép pirosra a pecsenyénket.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Én áfonyás sült savanyú káposztát adtam mellé.
Hidegen szendvicsben is kitűnő fogás.