2018. május 19., szombat

Tárkonyos pulykacomb

Hozzávalók:


  • pulyka felső comb
  • tárkony
  • fokhagyma
  • vaj
  • bors
  • gyömbérpor
  • szerecsendió
  • római kömény




Elkészítés: 




A pulyka felső combot megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.

Egy tepsit vajjal kikenünk, néhány tárkony ágacskát terítünk bele és ráfektetjük a combot a bőrös felével lefelé fordítva.
Jól megsózzuk és fűszerezzük a húst őrölt borssal, gyömbér porral és frissen reszelt szerecsendióval.


Megfordítjuk a húst, a fellazított bőr alatt jól besózzuk, oda is dugunk a tárkonylevelekből egy csokorral.


Szeletekre vágott fokhagymát és jó sok vajdarabot is begyömöszölünk a bőr alá.


Kevés római köményt szórunk a tetejére.


Visszaigazítjuk a bőrt és vajjal alaposan megkenjük.


Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljába és lefedve 180-200 C fokon sütőben megsütjük a combot.


Ha a hús puha, vegyük le a tepsiről a tetejét és pár perc alatt süssük szép pirosra a pecsenyénket.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Én áfonyás sült savanyú káposztát adtam mellé.

Hidegen szendvicsben is kitűnő fogás.