2018. május 26., szombat

Zöldborsós csirkeleves

Hozzávalók:


  • csirkezúza
  • csirkeláb
  • hagyma
  • olaj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • zöldborsó
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • apró levestészta



Elkészítés:

A zöldborsóleves mindig, minden formában szerepel a konyhánkban.

Most csirkezúzával és csirkelábbal készült.

Alaposan megtisztítjuk és megmossuk a lábakat.


Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a zúzát.


Egy fazékban egy kanálka olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát.


Beletesszük a zúzát.


Utána mennek a lábak.


VÍzzel felöntjük, megsózzuk és főzzük.


Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a karalábét.


Amint a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és tovább főzzük.


Teszünk bele apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is.


Fűszerpaprikát és egy kevés ételízesítőt is adunk hozzá.


Egy csokor petrezselyem is mehet bele.
A szárát is tegyük bele, az adja az igazi ízt.


Majd a zöldborsó is belekerül.
Ezúttal mélyhűtött borsó volt, amit alig kell főzni.


Külön kifőzünk bármilyen apró tésztát.


A levest készre főzzük.


Nagyon tartalmas leves.


Van aki csak a zúzát, van aki a lábát is szereti.
Én imádom lerágcsálni a zsenge csontokat.


Tálaláskor egy kis tésztával gazdagítjuk ezt az amúgy is roppant sűrű, gazdag leveskét.