Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldborsóleves mindig, minden formában szerepel a konyhánkban.
Most csirkezúzával és csirkelábbal készült.
Alaposan megtisztítjuk és megmossuk a lábakat.
Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a zúzát.
Egy fazékban egy kanálka olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a zúzát.
Utána mennek a lábak.
VÍzzel felöntjük, megsózzuk és főzzük.
Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a karalábét.
Amint a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és tovább főzzük.
Teszünk bele apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is.
Fűszerpaprikát és egy kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Egy csokor petrezselyem is mehet bele.
A szárát is tegyük bele, az adja az igazi ízt.
Majd a zöldborsó is belekerül.
Ezúttal mélyhűtött borsó volt, amit alig kell főzni.
Külön kifőzünk bármilyen apró tésztát.
A levest készre főzzük.
Nagyon tartalmas leves.
Van aki csak a zúzát, van aki a lábát is szereti.
Én imádom lerágcsálni a zsenge csontokat.
Tálaláskor egy kis tésztával gazdagítjuk ezt az amúgy is roppant sűrű, gazdag leveskét.
- csirkezúza
- csirkeláb
- hagyma
- olaj
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- paradicsom
- zöldpaprika
- zöldborsó
- fűszerpaprika
- ételízesítő
- só
- petrezselyem
- apró levestészta
Elkészítés:
A zöldborsóleves mindig, minden formában szerepel a konyhánkban.
Most csirkezúzával és csirkelábbal készült.
Alaposan megtisztítjuk és megmossuk a lábakat.
Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a zúzát.
Egy fazékban egy kanálka olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a zúzát.
Utána mennek a lábak.
VÍzzel felöntjük, megsózzuk és főzzük.
Megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a karalábét.
Amint a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és tovább főzzük.
Teszünk bele apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is.
Fűszerpaprikát és egy kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Egy csokor petrezselyem is mehet bele.
A szárát is tegyük bele, az adja az igazi ízt.
Majd a zöldborsó is belekerül.
Ezúttal mélyhűtött borsó volt, amit alig kell főzni.
Külön kifőzünk bármilyen apró tésztát.
A levest készre főzzük.
Nagyon tartalmas leves.
Van aki csak a zúzát, van aki a lábát is szereti.
Én imádom lerágcsálni a zsenge csontokat.
Tálaláskor egy kis tésztával gazdagítjuk ezt az amúgy is roppant sűrű, gazdag leveskét.