2018. május 19., szombat

Epres, almás rakott kifli

Hozzávalók:
  • kifli
  • alma
  • eper
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • vaj





Elkészítés:



A megmosott almákat kettévágjuk és kimagozzuk.
Lereszeljük.


Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.


Kicsit állni hagyjuk.


Egy tűzálló edényt kivajazunk.


A kifliket felkarikázzuk.


A tojások sárgáját elhabarjuk, cukorral, vaníliás cukorral és tejjel összekeverjük.
A tojásfehérjét tegyük be a hűtőbe.

A kifliket beletesszük a tojásos tejbe, belenyomkodjuk, majd szűrőlapáttal hamar ki is vesszük a léből.
Nem kell szétáztatni a kifliket.


Egy réteg áztatott kiflit teszünk a tálba.


Rásimítjuk a reszelt almát.


Újra áztatott kifli réteg következik, amelyre az epret tesszük.
Mélyhűtött epret tettem bele, tökéletes volt.


A tetejére kifli kerül.


Ráöntjük a maradék cukros, tojásos tejet.


Érdemes a tál alá egy tepsit tenni, mert amikor megdagad a sütőben a kifli, akkor hajlamos kifolyni a tej.

Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.


Ha megsült a tojások fehérjét keményre verjük, kevés cukorral édesítjük és a kiflire halmozzuk.


A sütőbe visszatéve süssük amíg  egy kis színt nem kap.


Langyosan a legfinomabb.


Friss eperrel megdíszítve kínáljuk.


Laktató édesség, amelyet hidegen is elnassolhatunk.