Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott almákat kettévágjuk és kimagozzuk.
Lereszeljük.
Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
Kicsit állni hagyjuk.
Egy tűzálló edényt kivajazunk.
A kifliket felkarikázzuk.
A tojások sárgáját elhabarjuk, cukorral, vaníliás cukorral és tejjel összekeverjük.
A tojásfehérjét tegyük be a hűtőbe.
A kifliket beletesszük a tojásos tejbe, belenyomkodjuk, majd szűrőlapáttal hamar ki is vesszük a léből.
Nem kell szétáztatni a kifliket.
Egy réteg áztatott kiflit teszünk a tálba.
Rásimítjuk a reszelt almát.
Újra áztatott kifli réteg következik, amelyre az epret tesszük.
Mélyhűtött epret tettem bele, tökéletes volt.
A tetejére kifli kerül.
Ráöntjük a maradék cukros, tojásos tejet.
Érdemes a tál alá egy tepsit tenni, mert amikor megdagad a sütőben a kifli, akkor hajlamos kifolyni a tej.
Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Ha megsült a tojások fehérjét keményre verjük, kevés cukorral édesítjük és a kiflire halmozzuk.
A sütőbe visszatéve süssük amíg egy kis színt nem kap.
Langyosan a legfinomabb.
Friss eperrel megdíszítve kínáljuk.
Laktató édesség, amelyet hidegen is elnassolhatunk.
- kifli
- alma
- eper
- tej
- cukor
- vaníliás cukor
- 3 db tojás
- vaj
Elkészítés:
A megmosott almákat kettévágjuk és kimagozzuk.
Lereszeljük.
Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
Kicsit állni hagyjuk.
Egy tűzálló edényt kivajazunk.
A kifliket felkarikázzuk.
A tojások sárgáját elhabarjuk, cukorral, vaníliás cukorral és tejjel összekeverjük.
A tojásfehérjét tegyük be a hűtőbe.
A kifliket beletesszük a tojásos tejbe, belenyomkodjuk, majd szűrőlapáttal hamar ki is vesszük a léből.
Nem kell szétáztatni a kifliket.
Egy réteg áztatott kiflit teszünk a tálba.
Rásimítjuk a reszelt almát.
Újra áztatott kifli réteg következik, amelyre az epret tesszük.
Mélyhűtött epret tettem bele, tökéletes volt.
A tetejére kifli kerül.
Ráöntjük a maradék cukros, tojásos tejet.
Érdemes a tál alá egy tepsit tenni, mert amikor megdagad a sütőben a kifli, akkor hajlamos kifolyni a tej.
Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Ha megsült a tojások fehérjét keményre verjük, kevés cukorral édesítjük és a kiflire halmozzuk.
A sütőbe visszatéve süssük amíg egy kis színt nem kap.
Langyosan a legfinomabb.
Friss eperrel megdíszítve kínáljuk.
Laktató édesség, amelyet hidegen is elnassolhatunk.