- sertés comb/hosszúkaraj
- só
- liszt
- burgonya
- tojás
- fokhagyma
- ételízesítő
- olaj
Elkészítés:
Sertés karajból vagy combból, főleg a slussz részéből a legjobb elkészíteni.
A hús szeletek oldalát kicsit bevágjuk, ha inas, így sütéskor nem ugrik össze a hús.
Finoman klopfoljuk a húst.
Megsózzuk mindkét oldalát majd lisztbe forgatjuk.
A megtisztított burgonyát reszeljük le.
Nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a tojásokat.
Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, jóféle ételízesítővel és zúzott fokhagymával.
Lisztet adjunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.
Nem baj, ha nem tapad rá mindkét oldalára.
Egyik felét pakoljuk meg, majd amikor ezzel a felével lefelé a forró olajba tettük, akkor kanállal még tehetünk a hús tetejére a krumpliból.
Gyakorlatilag ez egy tócsnival bevont hús, ezért tegyünk gazdagon a masszából a húsra.
Bármilyen salátával kínálhatjuk.