- 1,5 kg-os borjúlapocka
- 2 db hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db narancs
- 1 db citrom
- gyömbér
- csillagánizs
- fahéj
- kakukkfű
- oregano
- jalapeno/habanero paprika
- vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított húst megmossuk, megszárítjuk és egy kivajazott tepsibe helyezzük.
Köré halmozzuk a negyedelt hagymát, az apróra vágott friss gyömbért, fokhagymát, karikára vágott narancsot, citromot.
Rátesszük a fahéjdarabokat, csillagánizst, egészben a jalapeno vagy habanero paprikát.
Fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval és vajdarabokat teszünk rá.
Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és puhára sütjük.
Melegen, hidegen fogyasztható, nagyon finom, illatos sültet kapunk.