2013. június 30., vasárnap

Narancsos, fahéjas borjúsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os borjúlapocka
  • 2 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db narancs
  • 1 db citrom
  • gyömbér
  • csillagánizs
  • fahéj
  • kakukkfű
  • oregano
  • jalapeno/habanero paprika
  • vaj
  • bors



Elkészítés:

A megtisztított húst megmossuk, megszárítjuk és egy kivajazott tepsibe helyezzük.

Köré halmozzuk a negyedelt hagymát, az apróra vágott friss gyömbért, fokhagymát, karikára vágott narancsot, citromot.
Rátesszük a fahéjdarabokat, csillagánizst, egészben a jalapeno vagy habanero paprikát.



Fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval és vajdarabokat teszünk rá.



Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és puhára sütjük.
Melegen, hidegen fogyasztható, nagyon finom, illatos sültet kapunk.