- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 8 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 kk tej
- 1 cs. sütőpor
- 30 dkg liszt
- rebarbara
- eper
- 2 tojás fehérje
- cukor
Elkészítés:
Omlós linzertésztát készítünk.
A cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt sárga héját, a csipet sót, egy kávéskanál tejet és egy csomag sütőport.
Végül a liszttel összegyúrjuk.
Cipót formálunk, ha sikerül kinyújtjuk, ha nem, akkor kis darabokból összerakva egy tepsibe nyomkodjuk. ( Nekem sosem sikerül egyben kinyújtani, de ettől még mindig jól sikerült a sütim.)
Kicsit megszurkáljuk villával, majd tetszés szerint kirakjuk jól megmosott, félbevágott eperrel,
és megtisztított, darabokra vágott rebarbarával.
170-180 C fokos sütőben készre sütjük.
A tojásfehérjét keményre verjük, kis cukrot teszünk bele és rásimítjuk a megsült tésztára.
Néhány perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Kockára vágva kínáljuk.
Ez a tészta a legényfogó sütemény tésztája, amit lekvárral megkenve, rácsosan, vagy mákkal, dióval töltve, illetve almás lepényként is készíthetünk.