2013. június 30., vasárnap

Rebarbarás, epres linzer

Hozzávalók:


  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 kk tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 30 dkg liszt



  • rebarbara
  • eper
  • 2 tojás fehérje
  • cukor



Elkészítés:

Omlós linzertésztát készítünk.
A cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt sárga héját, a csipet sót, egy kávéskanál tejet és egy csomag sütőport.
Végül a liszttel összegyúrjuk.


Cipót formálunk, ha sikerül kinyújtjuk, ha nem, akkor kis darabokból összerakva egy tepsibe nyomkodjuk. ( Nekem sosem sikerül egyben kinyújtani, de ettől még mindig jól sikerült a sütim.)


Kicsit megszurkáljuk villával, majd tetszés szerint kirakjuk jól megmosott, félbevágott eperrel,



és megtisztított, darabokra vágott rebarbarával.




170-180 C fokos sütőben készre sütjük.

A tojásfehérjét keményre verjük, kis cukrot teszünk bele és rásimítjuk a megsült tésztára.


Néhány perc alatt rózsaszínűre sütjük.


Kockára vágva kínáljuk.

Ez a tészta a legényfogó sütemény tésztája, amit lekvárral megkenve, rácsosan, vagy mákkal, dióval töltve, illetve almás lepényként is készíthetünk.