- 3 db főtt burgonya
- 2 db főtt répa
- 3 db hagyma
- 30 dkg gomba
- 1 db főtt cékla
- újhagyma zöldje
- majonéz
- só
- bors
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
A sárgarépát, a burgonyát és a céklát külön megfőzzük.
A megtisztított gombát, megmossuk, felszeleteljük és egy teflon edényben, wokban addig pirítjuk, amíg a levét teljesen el nem fövi.
Ekkor megszórjuk őrölt borssal és kevés majoránnával, megsózzuk.
A megtisztított, apróra vágott hagymát 1 ek. olajon jól megpirítjuk.
Ha készen van picit megsózzuk.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.
Két nagyobb darab folpackot egymásmellé téve egy nagy téglalap alakot formálunk.
Először a lereszelt burgonyát simítjuk a folpackra.
Kézzel eligazgatjuk, hogy szabályos téglalap alakja legyen.
Ez lesz az alap.
Őrölt fehér borssal és sóval megszórjuk és egy kevés majonézzel megkenjük.
Ennél az ételnél, illetve más, büféasztalra szánt hidegtálnál is nyugodtan használhatunk bolti majonézt, az tovább eláll.
A friss tojássárgájával készült házi majonéz ugyan sokkal finomabb, de hamarabb is megromolhat.
Most ráreszeljük a főtt sárgarépát.
Eligazgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen befedje az alsóbb réteget.
Rásimítjuk a sült gombát.
Egy kis majonézt kenünk a gombára.
Most ráterítjük a sült hagymát.
A friss íz miatt egy kis újhagyma zöldet is szórunk rá.
Végül az egyik hosszú oldalra felhámozzuk a reszelt céklát úgy, mintha rétest töltenénk, egy csíkban.
Picit megsózzuk.
Újra kenünk rá egy kis majonézt.
A folpack segítségével a céklás oldalról kezdve óvatosan feltekerjük a tekercset úgy, hogy kívülről csak a burgonyás rész látszódjon.
A folpack segítségével szorosan összefogjuk és egy tálcára téve a hűtőbe tesszük, hogy
megszilárduljon.
Másnap krémsajttal bevonjuk a tekercs tetejét és sajttal, spenótlevéllel, főtt répával, fekete olajbogyóval, petrezselyem zölddel megdíszítjük.
Szeletelve kínáljuk.
A sült hagyma és a pirított gomba illatos zamata kellemes harmóniában áll a burgonya, a főtt répa és a cékla szelíd ízeivel.