- 1/2 db alma
- 1 db sárgarépa
- 1 db főtt sárgarépa
- főtt fürjtojás
- koktélparadicsom
- fekete olajbogyó
- petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karácsonyi uborkás és gyümölcsös kis asztaldíszek alapján húsvétra is készült kis tojásos dísz.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/karacsonyi-uborka-fenyo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/karacsonyi-gyumolcsos-fenyo.html
A félbevágott alma közepét kifúrjuk és egy nyers répát állítunk bele szorosan.
A továbbiakban már csak félbetört fogpiszkálóra van szükségünk, amelyre feltűzzük a főtt fürjtojásokat, piros koktélparadicsomot, ébenfekete olajbogyót és a gyönyörű narancsszínű főtt répaszeleteket.
Persze bármit tehetünk a kis fánkra, de a húsvét most a tojást igényelte.
Pici petrezselyem levélkékkel színesíthetjük a díszünket.