2015. április 25., szombat

Hagymás borjú kínai módra

 Hozzávalók:
  • 30-50 dkg borjúcomb
  • 3-4 db hagyma
  • póréhagyma
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. tamarindkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barna vagy nádcukor
  • 1-2 csipet füstölt chili paprika
  • 2 ek. olaj
  • koriander por




Elkészítés:



A megtisztított húst megmossuk, leszárítjuk és keskeny, falatnyi csíkokra vágjuk.




Pácot készítünk a szójaszószból, a tamarindkrémből, a zúzott fokhagymából, a füstölt chili paprikából és a cukorból  és jól elkeverjük a hússal.


Minimum egy órára a hűtőbe tesszük.

Megtisztítjuk a hagymákat és nagyobb darabokra vágjuk.



Forróra hevítjük a wokot és jól megpirítjuk a hagymákat.


Rátesszük a bepácolt húst és kevergetve tovább sütjük.



A korianderrel megszórjuk és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Finom illatos és nagyon különleges lesz a fűszertől. 
Ha nem elég sós, megsózhatjuk vagy még egy kis szójaszósszal ízesítsük.



Ha van friss koriander levélünk, azzal is szórjuk meg tálalás előtt.



Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.






Bármilyen másfajta húsból is elkészíthetjük ezt az ételt.