- 30-50 dkg borjúcomb
- 3-4 db hagyma
- póréhagyma
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. tamarindkrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. barna vagy nádcukor
- 1-2 csipet füstölt chili paprika
- 2 ek. olaj
- koriander por
Elkészítés:
Pácot
készítünk a szójaszószból, a tamarindkrémből, a zúzott fokhagymából, a füstölt chili paprikából és a cukorból és jól elkeverjük a
hússal.
Minimum
egy órára a hűtőbe tesszük.
Rátesszük
a bepácolt húst és kevergetve tovább sütjük.
A
korianderrel megszórjuk és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Finom
illatos és nagyon különleges lesz a fűszertől.
Ha nem elég sós, megsózhatjuk vagy még egy kis szójaszósszal ízesítsük.
Ha nem elég sós, megsózhatjuk vagy még egy kis szójaszósszal ízesítsük.
Ha
van friss koriander levélünk, azzal is szórjuk meg tálalás előtt.
Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Bármilyen
másfajta húsból is elkészíthetjük ezt az ételt.