- 30-50 dkg csicseriborsó
- 3-4 db narancs
- 1-2 db vérnarancs
- kápia paprika
- póréhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 1 ek.olívaolaj
- kevés majonéz
- kevés vörösborecet
- 1 citrom
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük.
A narancsokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.
Az egyik narancs sárga héjából is egy keveset vékony csíkokra vágunk és a salátához adjuk.
A paprikát és a hagymákat is karikára vágjuk.
Összekeverjük a csicseriborsóval.
Az olívaolajat, citromlét, pici borecetet is a salátához keverjük.
Megsózzuk.
Végül egy kis majonézt is keverünk bele.
Jól behűtve kínáljuk.