Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 dl tej
- 25 dkg cukor
- só
- dió
- csokoládé
Elkészítés:
Gyakran készítem ugyanazt az alap süteményt, kisebb nagyobb változtatásokkal.
Megunhatatlan és pillanatok alatt elkészül.
Érdemes eleve dupla adagból készíteni.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/dios-piskota.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/vajas-dios-piskota.html
A cukrot elkavarjuk a puha vajjal.
Szétválasztjuk a tojásokat.
Így tudjuk simára elkeverni a masszát.
Először egy kevés habbal jól elkeverjük a tésztát.
Ezt még a keverő géppel végezhetjük.
Ezt már lapáttal /anyósnyelvvel/ végezzük, ügyelve arra, hogy sok levegőt juttassunk a tésztába, de ne törjük meg a habot.
Hosszában a lapáttal húzhatunk egy csíkot, így nem fog felpúposodni a sütés során.
Nagyszerűen lehet erre felhasználni a megmaradt mikulásokat, húsvéti nyuszikat.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.