2020. szeptember 11., péntek

Diós, csokis süti

 Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt

  • 1 cs. sütőpor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • dió
  • csokoládé





Elkészítés:


Gyakran készítem ugyanazt az alap süteményt, kisebb nagyobb változtatásokkal.

Megunhatatlan és pillanatok alatt elkészül.

Érdemes eleve dupla adagból készíteni.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/dios-piskota.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/vajas-dios-piskota.html


A cukrot elkavarjuk a puha vajjal.


Szétválasztjuk a tojásokat.



A vajas cukorhoz adjuk a tojások sárgáját.


Géppel habosra keverjük.


A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és egy csipet sóval.


A cukros tojáshoz keverjük a lisztet és a tejet.


A tejjel váltakozva kis adagokban adjuk hozzá a lisztet.
Így tudjuk simára elkeverni a masszát.



A tojások fehérjét  külön kemény habbá verjük.

Először egy kevés habbal jól elkeverjük a tésztát.
Ezt még a keverő géppel végezhetjük. 


Most hozzáadjuk a maradék habot.
Ezt már lapáttal /anyósnyelvvel/ végezzük, ügyelve arra, hogy sok levegőt juttassunk a tésztába, de ne törjük meg a habot.



Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát.
Hosszában a lapáttal húzhatunk egy csíkot, így nem fog felpúposodni a sütés során.


Darabos dióval megszórjuk.
 

Csokit is szórunk rá.
Nagyszerűen lehet erre felhasználni a megmaradt mikulásokat, húsvéti nyuszikat.


180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.


Ha kihűlt, kockákra vágjuk.


Magában is finom, de házi barack lekvárral együtt egyenesen abbahagyhatatlan.