2020. szeptember 11., péntek

Marhapofa, Zsófi kedvence

Hozzávalók:


  • marhapofa
  • hagyma
  • fokhagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • törött bors






Elkészítés:

A marhapofát alaposan megtisztítjuk, az inas részeket eltávolítjuk.



Kevés olajon hagymát dinsztelünk.




Rátesszük a csíkokra vágott húst.


Kevergetve körbepirítjuk.


Jó sok fokhagymát aprítunk fel.


Zöldpaprikát vágunk kis darabokra.


A paradicsomot is feldaraboljuk.


A körbepirított húsra sót és borsot szórunk.
Rádobjuk a fokhagymát.


Belekerül a paprika és a paradicsom is.
Kevés vizet adunk hozzá és kis lángon puhára főzzük a húst.


Nagyon szaftos, zamatos húsit kapunk.