2020. szeptember 3., csütörtök

Sajtos rántott tök

 Hozzávalók:

  • zsenge tök

  • füstölt sajt
  • kapor
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olíva olaj





Elkészítés:



Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű és nagyon finom étel.


A friss tököket meghámozzuk.

Ha nagyon zsenge a tök, akkor a közepét nem is kell kivájni.

Hosszában elharmadoljuk a tököket és ugyancsak hosszában kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.


Sajtot szeletelünk nem túl vékonyan.
Nagyon jól illik ehhez az ételhez a kerek alakú füstölt sajt.


A tököt megsózzuk, sajtot és kaprot teszünk rá.


Egy másik szelet tököt fektetünk rá.
Összezárjuk mint egy szendvicset.


Lisztbe forgatjuk.


Tojásba forgatjuk.
Két kézzel kell összefogni, mert ilyenkor hajlamos szétcsúszni a "szendvics."


Áthelyezzük a zsemlemorzsába.


Az összes tököt bepanírozzuk és egy tepsibe helyezzük.


Olíva olajjal meglocsoljuk a tökök tetejét.
Kapor szárakat is teszünk a tepsibe.


180 C fokos tepsiben szép pirosra sütjük.


Isteni illata lesz.
Bármilyen körettel, salátával kínálhatjuk.
Szerintem langyosan, kevés tejföllel vagy majonézzel a legjobb.