2020. szeptember 3., csütörtök

Kapros tormakrémmel töltött cékla

 Hozzávalók:

  • cékla

  • ecet
  • reszelt torma
  • citromlé
  • cukor
  • tejföl
  • kapor




Elkészítés:





Gyakori vendég nálunk a cékla.

Mindenféle formában szeretjük.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/ceklasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/dios-narancsos-cekla.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/narancsos-cekla.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/otfuszeres-sutotok-es-cekla.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/sult-cekla-es-lilahagyma.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/ceklas-krumplipure.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/ceklas-sargarepas-kecskesajtos.html?m=0

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/ceklas-sargarepa-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/ceklafozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/borscs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/borscs-3.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/husveti-tejszines-sonkaleves-tormaval.html?m=0

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/


Ezúttal előétel készült.

A céklákat alaposan megmossuk.



Vízben puhára főzzük.
Eltávolítjuk a héját.


Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk és középen kivájjuk a belsejét.


Kis kehelyszerű formákat alakítunk ki.


A kivájt céklákat forró ecetes, sós, cukros vízben hagyjuk kihűlni.
 

Egészen egyszerű krémet készítünk friss tejfölből.


Leszűrt ecetes tormát teszünk a tejfölbe.


Megsózzuk.


Friss kaprot aprítunk fel.


A tejfölbe keverjük.
Citromlével és egy kis cukorral egyensúlyba hozzuk az ízeket.


A céklákat leszűrjük.


Megtöltjük a tormakrémmel.


Kapor levéllel díszítjük.
Behűtve tálaljuk.