2018. március 25., vasárnap

Céklás sárgarépa saláta

Hozzávalók:


  • sárgarépa
  • cékla
  • kápia paprika
  • póréhagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • csipet cukor
  • oregano
  • bazsalikom
  • édes chiliszósz


Elkészítés:


Vitamindús üde saláta.

Érdemes géppel vágni a zöldséget, egyrészt gyorsabb, másrészt viszont nagyon csinos így a salátánk.


Először a sárgarépát vágjuk csíkokra.


Utána vágjuk fel a meghámozott nyers céklát.


Összekeverjük a sárgarépával.


A póréhagymát csíkokra metéljük.


Hozzáadjuk a salátához.


Nem maradhat ki a csodálatos színű kápia paprika sem.
Most bocskor fajtát kaptam a piacon, de a kaliforniai paprika is tökéletes bele.


Keskeny csíkokra metéljük.


Összekeverjük a többi hozzávalóval.


Megsózzuk, olívaolajjal, balzsamecettel meglocsoljuk.
Csipet cukrot is teszünk bele.


Édes chiliszószból is löttyintünk bele és ízlés szerint pici oreganot és bazsalikomot is adunk hozzá.

Annyira sikeres volt a saláta, hogy nem maradt belőle a fotózáshoz...