2018. március 25., vasárnap

Zöldborsós gombaleves

Hozzávalók:


  • gomba
  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zöldhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • zöldborsó
  • fokhagyma
  • törött bors
  • darált pritamin
  • majoránna
  • oregáno
  • füstölt kolbász
  • tejföl
  • 1 tk. liszt


Elkészítés:


Füstölt szalonnát és hagymát kockázunk apróra.


Egy fazékban elősütjük a szalonnát, majd a kisült zsíron megdinszteljük a hagymát.
Lehúzzuk az edényt a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Pár kanálka vízzel elkeverjük a paprikát, így nem ég meg.


Előkészítjük a zöldségeket.


Felkarikázzuk a répákat.
Feldaraboljuk a karalábét.


Rátesszük a hagymára és pár percig kevergetve pirítjuk.


Feldaraboljuk a megtisztított gombát.



A gombát hozzáadjuk a zöldségekhez.



Beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát.


Megsózzuk, borsozzuk, darált pritamin paprikát, csipet majoránnát és oreganot, valamint egy-két gerezd fokhagymát is adunk hozzá.


Pároljuk a gombás zöldséget, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje.

Most hozzáadjuk a zöldborsót is.


Természetesen a mélyhűtött borsó is tökéletes, nem kell felengedni amikor beletesszük.


Most beletesszük a finom füstölt kolbászt is.


Végül egy kávéskanálnyi lisztet elkeverünk tejföllel, némi vízzel és a levesbe öntjük.


Felforraljuk és 1-2 percig forraljuk.
Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.


Gazdagon zöldségelt, kellemesen füstös ízű sűrű leves.


A kolbászt tálaláskor vágjuk karikára.