2018. március 25., vasárnap

Sült lilakáposzta és hagyma

Hozzávalók:



  • lilakáposzta
  • hagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregano
  • édes chiliszósz
  • borecet



Elkészítés:




Isteni nagyon mutatós köret bármilyen sült mellé.


A lilakáposztát cikkekre vágjuk úgy, hogy torzsája benne maradjon, így majd nem fog szétesni a megsült káposzta.




Egy tepsit 1 ek. olívaolajjal kikenünk és elhelyezzük benne a káposzta szeleteket.
Hagymát is teszünk mellé, mert mindenki szereti a sült hagymát.
A nagyobb hagymákat félbevágjuk,


Megszórjuk sóval, törött borssal, oreganoval, bazsalikommal.
Zúzott fokhagymát is teszünk rá.


A maradék olívaolajjal és finom édes chiliszósszal is meglocsoljuk a zöldségeket.


180 C fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.


Legyen egy kicsit roppanós a káposzta és szép piros a hagyma.


Ha szeretjük egy kevés borecettel is meghinthetjük.


Mátrai borzas hús mellé kínáltam.