2018. március 25., vasárnap

Sertés diója hentes módra

Hozzávalók:


  • sertés diója (comb)
  • olaj
  • füstölt szalonna
  • újhagyma
  • hagyma
  • lila hagyma
  • csemege uborka
  • mustár
  • törött bors
  • paradicsompüré vagy ketchup
  • csípős paprika



Elkészítés:


A sertés comb egyik  legfinomabb része a diója.


Csíkokra vágjuk és olajban megpirítjuk.


Füstölt szalonnát és újhagymát csíkokra vágunk.


Hozzáadjuk a húshoz a szalonnát.


Megsózzuk és jól megborsozzuk.


Lila hagymát, hagymát is tisztítunk.


Az újhagymával együtt a többi hagymát is a húshoz adjuk.


Mustárral ízesítjük.


Jól elkeverjük.



Beletesszük a zúzott fokhagymát is.


Végül a csíkokra vágott csemege uborka is belekerül.
Ettől válik igazán ropogóssá, üdévé a ragu.


Pici paradicsompüré vagy ketchup, illetve egy jóféle csípős paprika adja meg a végső zamatot.


Ha kell, egy kevés vizet is adjunk alá.


Rizzsel, burgonyával kínáljuk.