2018. március 25., vasárnap

Szent Jakab kagyló és langusztin zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók:


  • Szent Jakab kagyló
  • langusztin
  • vaj
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • édes chiliszósz
  • darált pritamin paprika
  • csípős ketchup

A salátához:

  • kuszkusz
  • rukkola
  • hagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • petrezselyem
  • citrom
  • olívaolaj


Elkészítés:


A kagylót lemossuk, leszárítjuk.


Lisztben megforgatjuk.


Vajban mindkét oldalát 2-2 percig pirosra sütjük.


Ne süssük tovább, mert gumissá válhat.


A visszamaradt vajba fokhagymát és gyömbért teszünk.


Darált pritamin paprikát és édes chiliszószt is adunk hozzá.


Beletesszük a langusztinokat.
Egy kevés ketchupot is teszünk bele.


Jól beleforgatjuk a mártásba és pár perc alatt készre főzzük.


Rukkolás salátával kínáltam.


Hagymát, petrezselymet, paradicsomot, zöldpaprikát vágunk apróra és a rukkolához adjuk.
Olívaolajjal, sóval  és citromlével ízesítjük.


A kuszkuszt egy kevés forró vízzel leöntjük.
Megsózzuk.

Lefedve 20 perc alatt megduzzad.


Összeforgatjuk a zöldségekkel.
Még sózhatjuk és citromlével savanyíthatjuk, amennyiben szükséges.


Behűtve kínáljuk a meleg kagylóval és rákkal.