2017. május 6., szombat

Céklafőzelék

Hozzávalók:


  • 1/2 hagyma
  • 1 ek. olaj
  • cékla
  • burgonya
  • tejföl
  • 1 ek. liszt
  • citrom
  • cukor





Elkészítés:






Finom, egészséges és nagyon egyszerűen készül.
Kisgyerekeknek ajánlott.

Egy fél hagymát megfuttatunk egy kanálka olajon.

Majd beletesszük a kis darabokra vágott céklát és burgonyát,


Vízzel felöntjük, megsózzuk és lefedve, kis lángon puhára főzzük.


1 ek. liszttel elkevert tejfölből kevés vízzel habarást készítünk és a főzelékhez adjuk.


Jól felforraljuk.
Sóval, citromlével és egy csipet cukorral beállítjuk a kellemesen pikáns ízét.

Sajnos a kész főzelékről nem készült kép, mert hamar elfogyott.
Krémesen selymes és finom lett, a színe pedig gyönyörű.