2017. május 28., vasárnap

Kacsás rizs

Hozzávalók:


  • kacsa aprólék
  • keleti citromfű 
  • őrölt koriander
  • lime levél
  • csillagánizs
  • fokhagyma
  • kínai ötfűszer
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom



  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • hagyma
  • kápiapaprika
  • zöldborsó
  • fafülgomba
  • rizs




Elkészítés:


Gyakran készítek rizses húst, mindenféle húsból és zöldséggel készül.
A fűszerezés azonban változatos.
Ezúttal távol-keleti ízekkel variáltam.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html 

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rizseshus.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/zoldseges-rizseshus-serteshusbol.html



A kacsa aprólékát használtam fel.
A melléből és combjából barackos sültet készítettem.


A húst megtisztítjuk és lemossuk.


Főzőlevet készítünk a hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, kínai ötfűszerrel,
lime levéllel, csillagánizzsal, őrölt korianderrel és távol-keleti citromfűvel.
Meg is sózzuk.
Ebben az illatos lében puhára főzzük a kacsahúst.
Ha kihűlt leszűrjük a levét, lefejtjük a húst a csontokról és félretesszük.
A leszűrt levest is félretesszük.


Előkészítjük a zöldségeket.


Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát.


Hozzáadjuk az apróra darabolt sárgarépát, fehérrépát és kápia paprikát .


Pár percig kevergetve pirítjuk, majd a kacsa főzőlevéből szedünk bele.


Szárított fafülgombát előzőleg vízbe áztattuk.
Most leszűrjük, a kemény közepét eltávolítjuk és szirmokra bontjuk.


Beletesszük a zöldségekhez.


Friss vagy fagyasztott zöldborsót is adunk hozzá.


Végül rátesszük a rizst is.
Megsózzuk és a kacsalevessel jól felöntjük.
Most összekeverjük, majd lefedve, takarék lángon puhára főzzük a rizst.


A főzés vége előtt pár perccel belekeverjük a kacsahúst is.


Finoman fűszerezett, harmonikus ízű  rizses húst kapunk.


A keleti ízek és a fafülgomba újjá varázsolja ezt az ételt.