2018. augusztus 12., vasárnap

Fűszeres sült csirkeszárny I.

Hozzávalók:


  • csirkeszárny
  • paradicsom püré
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • worchester szósz
  • fokhagyma
  • őrölt gyömbér
  • kínai ötfűszer





Elkészítés:


Ismét sült csirkeszárny, kicsit másképpen.
Tisztítsuk meg a csirkét és mossuk meg.


Egy tálban keverjük össze a mártást, a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, szója szószt, worchester szószt, kínai ötfűszert.


Tegyünk hozzá őrölt gyömbért is.


Tegyük bele a szárnyakat.


Jól masszírozzuk a húsba a fűszereket.


Egy kiolajozott tepsibe borítjuk a húst, aláöntünk egy pohárka vizet és 180 C fokon készre sütjük.


Sütés közben néha forgassuk meg a szárnyakat.