2018. augusztus 12., vasárnap

Kapros sült új káposzta, zsenge tök

Hozzávalók:


  • új fejes káposzta
  • zsenge tök
  • zöldpaprika
  • római kömény
  • köménymag
  • kapor
  • paradicsompüré
  • víz
  • olaj





Elkészítés:


Sütőben sült zöldség köret, ami magában is nagyon finom.

A friss új káposztát cikkekre vágjuk és a kiolajozott tepsibe fektetjük.
Megsózzuk, meghintjük köménymaggal és római köménnyel.


Vastag karikákra vágott zsenge tököt és félbevágott zöldpaprikát is teszünk mellé.
Sózzuk és kaporral meghintjük.


Egy-két kanálka paradicsompürét vízzel felhígítunk és a zöldségekre öntjük.


Alufóliával lefedjük a tepsit.


180 C fokos sütőben megsütjük.


Bármilyen sült hús vagy hal mellé kínálhatjuk.


Bármilyen zöldségből elkészíthetjük.
Pillanatok alatt összeállítható és a sütőben a hús mellett megsüthető.