2018. augusztus 12., vasárnap

Eper és spárga saláta

Hozzávalók:


  • spárga
  • eper
  • lila újhagyma
  • olívaolaj
  • nádcukor
  • balzsamecet





Elkészítés:




A spárga és az eper a lehető legelegánsabb kettőst alkotja.

Hihetetlen egyszerű és garantáltan kirobbanó sikert arat.

Érdemes friss zöld spárgából készíteni.


Ezt a fajta spárgát nem kell lehámozni és nagyon jól mutat majd az eper mellett.


Törjük le a fás részét, arra nem lesz szükség.


A fejét is vágjuk le, tegyük félre.
A szárát vágjuk fel nem túl kicsi darabokra és enyhén sós, cukros vízben főzzük kb 8-10 percig.


Ekkor hozzáadhatjuk a félretett spárga fejeket is.
Nagyon hamar készen lesz, kb. 5 perc kell neki.
Ne legyen puha.
Szűrjük le.
A levét nyugodtan elkortyolgathatjuk, nagyon jó hatással van a vesénkre.


Olívaolajat keverjünk el balzsamecettel és egy kevés nádcukorral.


Hűtsük be a hozzávalókat.

Tálaláskor egy tálon csinosan rendezzük el a feldarabolt epret és a spárgát.
Szórjuk meg egy kevés nagyon vékony karikára vágott újhagymával.
A lila újhagyma a legmegfelelőbb...


Kanalazzuk rá az isteni balzsamos dresszinget.


Kínáljuk előételnek.