Hozzávalók:
- pritamin paprika
- kápia paprika
- olíva olaj
- hagyma
- só
- füstölt csípős paprika
- rozmaring
- masni tészta (farfalle)
Elkészítés:
Nyáron a pritamin paprikából finom levest főzhetünk.
A pritamin mellé színes kápiát is tettem és egy alufóliával kibélelt tepsiben a sütőben jól megsütöttem a paprikákat.
A megsült és kissé lehűlt paprikákról eltávolítjuk a szárat, ereket. A lecsorgó levét feltétlenül fogjuk fel, nehogy kárba vesszen.
Ezt majd a paprikával együtt a leveshez adjuk.
Egy fazékban olíva olajon egy kevés hagymát fonnyasztunk meg.
Beletesszük a paprikákat a levükkel együtt.
Megsózzuk és egy kevés csípős füstölt paprikát teszünk bele.
Egyet forralunk rajta, majd botmixerrel pépesítjük a levest.
Lehet hozzátenni egy kis vizet és átforralni,
de szerintem akkor a legjobb, ha selymesen sűrű.
Külön kifőzött farfalle tésztával tálaltam, így még finomabb volt ez az ízletes fogás.