Hozzávalók:
- csirkecomb
- hagyma
- csirkezsír/libazsír/kacsazsír
- fokhagyma
- só
- bors
- paradicsom
- paprika
- őrölt kömény
- majoránna
- fűszerpaprika
- darált pritamin
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Gyakran készül nálunk csirke egyszerűen csak pörköltnek, de zöldségesen elkészítve is szeretjük.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/csirkeporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/csirkelab-es-szarny-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/csirkelab-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/csirkelab-es-pulykanyak-porkolt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/kaposztas-csirke.html
A jóféle csirkecombot megtisztítjuk, a tollmaradványokat, szőröket eltávolítjuk.
Körbepirítjuk.
Őrölt borssal, őrölt köménnyel és kevés majoránnával fűszerezzük.
Só is mehet még bele.
Alaposan elkeverjük a habarást.
A hús forró levéből teszünk egy szedőkanálnyit a tejfölös keverékbe, majd az így simára kevert habarást a pörkölthöz adjuk.
Így nem lesz csomós az étel, de ha biztosra akarunk menni, akkor a sűrítést egy szűrőkanálon keresztül öntjük az ételhez.
A Nagymamám a nagyobb alakú házi csigatésztával és sárgabarack vagy birsalma befőttel tálalta nekünk vasárnapi ebédként.