2022. január 25., kedd

Lecsós cukkini

 Hozzávalók:

  • cukkini

  • hagyma
  • olaj
  • pritamin paprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • cukor
  • kapor



Elkészítés:


A cukkini állandó szereplője a konyhánknak.

Rántva, sütve, töltve, főzeléknek vagy más zöldséggel párolva mindenképpen finom.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/parolt-cukkini-uborka-brokkoli.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/sajtkremes-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/citromos-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kukoricas-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/kapros-lecsos-cukkini.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/korianderes-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/gombas-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-ratatouille.html


Ez egy lecsós recept, ami a francia ratatouille kistestvére.



A megmosott, zsenge cukkinit tetszőleges kis darabokra vágjuk.


Kevés olajon hagymát kezdünk dinsztelni.


Gyönyörű színű pritamin paprika vagy kápia paprika is kell bele.


Keskeny csíkokra vágva a hagymához adjuk.


Az íze miatt zöldpaprikát is tegyünk hozzá.


Aki szereti csípős paprikát is tegyen bele.


Kaporral ízesítjük.
A fagyasztóból elővett kapor is tökéletesen megfelel.


Összeforgatjuk a zöldségeket.


Most adjuk hozzá a cukkinit.


Megsózzuk.


Zamatos paradicsomot is teszünk bele.


A paradicsom savassága miatt egy gondolatnyi cukrot adjunk hozzá.


Pár perc alatt elkészül az étel, a cukkinit sohasem szabad túlfőzni.
Akkor jó, ha rugalmassá válik és még bele tudunk harapni.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva az igazi.