Hozzávalók:
- cukkini
- cserkészkolbász
- fürjtojás
- tejföl
- só
- kapor
- ételízesítő
- vaj
Elkészítés:
Gyors nyári ebéd.
Cserkészkolbászból készül, ami nem annyira füstölt, mégis nagyon jó ízt ad a cukkininek.
A megmosott és félbevágott cukkinit vájjuk ki csónakszerűen.Helyezzük kissé kivajazott tepsibe.
Sózzuk meg, szórjunk rá kevés aprított kaprot és hosszában fektessük a félbevágott kolbászt a cukkinibe.
Tejfölt ízesítsünk kaporral.
Tegyünk bele jóféle ételízesítőt is.A cukkinikbe tegyünk fürjtojásokat és bőségesen kanalazzunk rá a fűszeres tejfölből.
Sütőben 180 C fokon süssük.
Ha a cukkinit könnyen át tudjuk szúrni egy éles késsel, akkor készen is van.
Nem kell túl sütni, jó, ha még ruganyos a cukkini.
Nagy adag friss zöldsalátával könnyű finomság.