- 3 db tojás
- 10-15 dkg liszt
- só
- csipet cukor
- kb. 0,5 l tej
- olaj
- krémsajt (joghurt, tejföl,snidling, zöldhagyma, petrezselyemzöld, kapor, só, pici citromlé)
- gépsonka
- füstölt sonka
- olajbogyó
- zöldpaprika (kápia)
- reszelt répa
Elkészítés:
Ez is egy visszatérő receptünk.
Minden évben elkészítjük és mindig másképp.
A korábbi receptek itt találhatók:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/sonkas-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html
a krémsajt készítése:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html
Elkészítjük a szokásos krémsajtot.
A fele krémbe zöldhagymát, snidlinget és petrezselymet teszünk, a másikba kaprot is teszünk.
Megsütjük a két darab palacsintát.
A korábbi receptekhez képest felére lecsökkentettem a liszt mennyiségét, mert így finomabb lesz a tészta.
Külön két közepes méretű tepsiben sütjük, a légkeveréses sütőben egyszerre is lehet.
Beolajozott alufóliára öntjük a sűrű tésztát, így nem fog leragadni és szép pirosra sütjük.
Nem baj, ha felpúposodik sütés közben, majd lelapul.
Ha kivettük a sütőből gyorsan húzzuk le a fóliát és szorosan tekerjük fel roládnak, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután terítsük ki a palacsintát, kenjük meg a krémmel és töltsük meg ízlés szerint.
Általában gépsonkát teszünk bele, meg olajbogyót és piros színű paprikát.
Legyen szép színes.
Most a húsvéti főtt sonkából is került bele és egy kis reszelt répát is tettünk bele.
A másik tekercset is elkészítettük:
Szorosan tekerjük fel a tekercset és kívülről is kenjük be a krémmel.
Ezután díszítsük fel kedvünk szerint.
Behűtjük.
Vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.