2014. április 21., hétfő

Kolbászos sertéssült

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg-os sertéscomb
  • 1 szál füstölt kolbász
  • fekete bors
  • citrombors
  • köménymag
  • római kömény
  • szegfűbors
  • kardamon
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj







Elkészítés:

A sertéscombot megmossuk, a felesleges zsírt, inakat eltávolítjuk.

Középen késsel felszúrjuk és egy jóféle füstölt kolbászt húzunk bele.
Minden oldalról besózzuk a húst.



Egy mozsárban összeőröljük a fűszereket: fekete borsot, citromborsot, római köményt. köménymagot, kardamomot és szegfűborsot.


Ezzel a fűszerkeverékkel jó alaposan, minden oldalán bekenjük a húst.

Egy tepsibe 1 ek. olajat teszünk és belefektetjük a húst.
A tetejére is csurgatunk egy ek. olajat.


Kevés fokhagymát is dobunk a hús mellé.
Egy pohár vizet öntünk a tepsibe és fólia alatt megsütjük a húst.


Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.


Felszeletelve, megdíszítve a büféasztal dísze lehet.