- 1,5-2 kg-os sertéscomb
- 1 szál füstölt kolbász
- só
- fekete bors
- citrombors
- köménymag
- római kömény
- szegfűbors
- kardamon
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A sertéscombot megmossuk, a felesleges zsírt, inakat eltávolítjuk.
Középen késsel felszúrjuk és egy jóféle füstölt kolbászt húzunk bele.
Minden oldalról besózzuk a húst.
Egy mozsárban összeőröljük a fűszereket: fekete borsot, citromborsot, római köményt. köménymagot, kardamomot és szegfűborsot.
Ezzel a fűszerkeverékkel jó alaposan, minden oldalán bekenjük a húst.
Egy tepsibe 1 ek. olajat teszünk és belefektetjük a húst.
A tetejére is csurgatunk egy ek. olajat.
Kevés fokhagymát is dobunk a hús mellé.
Egy pohár vizet öntünk a tepsibe és fólia alatt megsütjük a húst.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.
Felszeletelve, megdíszítve a büféasztal dísze lehet.