- 2 db érett avokádó
- 2 db lila hagyma
- kis csokor friss koriander
- 1 citrom leve
- 3 ek. olívaolaj
- 3 ek. szezámmag
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A szezámmagot teflonedényben szárazon aranybarnára pirítjuk.
A szép, érett avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Ugyanígy vékony szeletekre vágjuk a megtisztított lila hagymát is.
A megmosott, megszárított, friss koriandert apróra vágjuk.
Most lazán összekeverjük az avokádót, a hagymát és a koriandert, rászórjuk a pirított szezámmagot és ráöntjük az olívaolajat és a kifacsart citromlevet.
Kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
Citrommal, korianderrel díszítjük.
Behűtve tálaljuk.