2014. április 27., vasárnap

Tejszínes coco zöldbab

Hozzávalók:

  • 0,5 kg coco zöldbab
  • 1 ek. olaj
  • 3-4 db kisebb lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk. fűszerpaprika





Elkészítés:

A coco bab egyfajta zöldbab, haragos zöld színű, lapos és nem szálkás.
Kicsit hasonlít a zsenge Juliska babra, nagyon finom.



A megmosott bab két végét lecsippentjük és tetszés szerint feldaraboljuk.

Egy pici olajon megfuttatjuk a négyfelé vágott lila hagymát.


Beletesszük a zöldbabot, a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.


Rátesszük az ételízesítőt, a felaprított fokhagymát, fűszerpaprikát, megsózzuk.


Ezután ráöntünk egy kis tejszínt.


Kevergetve úgy 10-15 percig főzzük.

Ha lefedjük hamarabb megpuhul a bab, de nem kell nagyon puhára főzni.



Petrezselyemmel megszórjuk és még egy kis tejföllel tálaljuk.