- 0,5 kg coco zöldbab
- 1 ek. olaj
- 3-4 db kisebb lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db kápia paprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2-3 ek. tejföl
- só
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
A coco bab egyfajta zöldbab, haragos zöld színű, lapos és nem szálkás.
Kicsit hasonlít a zsenge Juliska babra, nagyon finom.
A megmosott bab két végét lecsippentjük és tetszés szerint feldaraboljuk.
Egy pici olajon megfuttatjuk a négyfelé vágott lila hagymát.
Beletesszük a zöldbabot, a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
Rátesszük az ételízesítőt, a felaprított fokhagymát, fűszerpaprikát, megsózzuk.
Ezután ráöntünk egy kis tejszínt.
Kevergetve úgy 10-15 percig főzzük.
Ha lefedjük hamarabb megpuhul a bab, de nem kell nagyon puhára főzni.
Petrezselyemmel megszórjuk és még egy kis tejföllel tálaljuk.