- 1-2 fej új káposzta
- 2-3 db hagyma
- zöldpaprika
- kápia paprika
- 2-3 db répa
- só
- bors őrölt kömény
- ecet
- édesítőszer
Elkészítés:
Ez a salátát gyakran készítjük, mindig kicsit másképp, így sosem unjuk meg.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztasalata.html
Tavasszal, amint megjelenik a friss új káposzta, feltétlenül elkészítjük ezt a ropogós salátát.
Egyszerű, hamar megvan és a hűtőben eláll.
A káposztát, a hagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és állni hagyjuk.
Amint a levét kiengedte, egy kicsit kinyomkodjuk, mint a klasszikus uborkasalátát.
Felkarikázzuk a sárgarépát is és belekeverjük a salátába.
Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, őrölt köménnyel.
Vizet forralunk, ecetet és édesítőszert/cukrot teszünk bele és ráöntjük a salátára.
Összekeverjük.
Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Isteni, ropogós saláta lesz.