2014. április 27., vasárnap

Mascarponés spárga

Hozzávalók:

  • 1 cs. spárga
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dkg vaj/margarin

  • 2 ek tejföl
  • 2 ek mascarpone
  • pár szál petrezselyem









Elkészítés: 


A spárgát megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk.

Kettévágjuk.


Mikróban készítjük ezt az ételt.

Egy mikrózható edénybe tesszük a vajat vagy margarint.



Erre rápakoljuk a spárgákat és az újhagymát.


Szórunk rá sót, majd a tejfölt 2-3 kanál vízzel elhabarjuk, és ráöntjük a spárgára.


Letakarjuk az edény és mikrósütőben 10-15 perc alatt megfőzzük a spárgát.


Ha kész, még forrón rákanalazzuk a mascarponét és petrezselyemmel díszítjük.

Ennél az ételnél a spárga finom íze dominál, nem kell nagyon túlfőzni, nem kell túlfűszerezni.