- 1 cs. spárga
- 2 szál újhagyma
- 2 dkg vaj/margarin
- só
- 2 ek tejföl
- 2 ek mascarpone
- pár szál petrezselyem
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk.
Kettévágjuk.
Mikróban készítjük ezt az ételt.
Egy mikrózható edénybe tesszük a vajat vagy margarint.
Erre rápakoljuk a spárgákat és az újhagymát.
Szórunk rá sót, majd a tejfölt 2-3 kanál vízzel elhabarjuk, és ráöntjük a spárgára.
Letakarjuk az edény és mikrósütőben 10-15 perc alatt megfőzzük a spárgát.
Ha kész, még forrón rákanalazzuk a mascarponét és petrezselyemmel díszítjük.
Ennél az ételnél a spárga finom íze dominál, nem kell nagyon túlfőzni, nem kell túlfűszerezni.