- 1-2 kg burgonya
- 2-3 db hagyma
- ecet
- só
- édesítő
- majonéz
- mustár
- citromlé
Díszítéshez:
- főtt tojás
- sonka
- szalámi
- paradicsom
- paprika
- füstölt sajt
- uborka
- csemege uborka
- olajbogyó
- petrezselyem
Elkészítés:
A majonézes burgonyasaláta családunk egyik kedvence, szinte minden ünnepi büféasztalunkon ott a helye.
Már korábban is megírtam a receptet:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/majonezes-burgonyasalata.html
A salátát ugyanúgy készítettem, csupán a tálalás volt most ünnepibb, húsvéti.
A megmosott burgonyát héjában megfőztem, majd meghámoztam és rögtön beletettem a szokásos ecetes, sós, cukros forró vízbe, amibe a hagymákat is belegyalultam.
Az volt a különbség, hogy most nem vágtam fel karikára, hanem csak félbevágtam, mert nem akartam, hogy szétessen a burgonya.
Másnap leszűrtem a levét és akkor vágtam kicsi kockákra a burgonyát.
A hagymát is összevágtam apróbbra és úgy kevertem össze a mustárral, citromlével, sóval, borssal, pici édesítővel ízesített majonézzel.
Kicsit kevesebb mártást tettem a salátába, hogy könnyebben tudjam formálni a salátát.
Egy nagy tálcára halmoztam a salátát patkó alakban és feldíszítettem a húsvéti ünnepi asztalhoz.
Sonkát, szalámit, olajbogyót, zöldpapikát, csemege uborkát, paradicsomot, füstölt sajtot, uborkát
tettem rá.
Tojáskarikákkal és petrezselyem zölddel is színesítettem a látványt.