- 0,5 kg gomba
- 5-8 dkg reszelt füstölt sajt
- 8 db főtt tojás
- 1 db hagyma
- 1 db ananász konzerv
- majonéz
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor/édesítőszer
- fejessaláta levelek
- petrezselyemzöld
- kaporlevél
- koktélparadicsom
- só
- bors
- csipet fűszerpaprika
- csipet sáfrány
- olaj
Elkészítés:
Ez is egy réteges saláta.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk.
Apróra vágjuk a hagymát, egy bögre forrásban lévő vízzel leforrázzuk.
Adunk hozzá 1 ek. ecetet és cukrot/édesítőszert.
Ebben a páclében hagyjuk állni legalább egy óra hosszat.
A megtisztított gombát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk.
Ha elfőtte minden levét és szép piros, akkor megsózzuk, majoránnával és pici kakukkfűvel megszórjuk.
Egy tálat kibélelünk salátalevéllel és beletesszük a sült gombát.
Kevés majonézzel meglocsoljuk.
A majonézt mustárral, sóval, borssal, citromlével és egy pici édesítővel ízesítjük.
5 tojást lereszelünk, vagy apróra vágunk, rákanalazzuk a gombára, picit sózzuk, borsozzuk és ismét megkenjük egy vékony réteg majonézzel .
Az ananászt leszűrjük, apróra vágjuk és a salátára terítjük.
Alakítsuk ki a félgömb formát.
Az ananászra a leszűrt és jól lecsepegtetett, marinált hagymaréteg kerül.
Most a reszelt sajt következik.
Érdemes füstölt sajtot felhasználni, mert annak intenzívebb íze van.
Már csak a díszítés van hátra.
A maradék főtt tojás sárgáját lereszeljük, egy pici fűszerpaprikával és sáfránnyal megszínezzük, ez lesz a margaréták közepe, a fehérjét csíkokra vágjuk és kialakítjuk a szirmokat.
Petrezselyem és kapor levelekkel díszítjük.
Behűtve tálaljuk.