2021. november 11., csütörtök

Káposztás lepény

 Hozzávalók:

  • egy fél káposzta

  • hagyma
  • sárgarépa
  • újhagyma
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • olívaolaj/szőlőmagolaj


Elkészítés:


Már többször készítettem ezt a gyors és vitamindús lepénykét, mindig nagy sikere van.


A káposztát vékonyra szeleteljük és keresztben is apróra daraboljuk.
Megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk.


A sárgarépát és a hagymát keskeny csíkokra, julienre vágjuk.


Kifejezetten illik bele az újhagyma zöld szára.
Én mindig az utolsó morzsáig felhasználom a hagyma zöldjét.
Rengeteg íz és vitamin van benne, remek színt ad az ételnek, salátáknak, kár lenne kidobni.


A káposztát elkeverjük a sárgarépával és a kétféle hagymával.


Tegyünk bele apróra vágott petrezselyem zöldet is.


Keverjük össze.


Elkészítjük az öntetet.
A tojást, a sót és a szójaszószt összehabarjuk.
Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.


Törött borssal bőségesen megszórjuk.


Elkeverjük a liszttel is.


Az öntetet elkeverjük a zöldségekkel.


Kiolajozott tepsibe simítjuk a zöldség felét.


Paradicsom karikákkal beborítjuk a masszát.


Befedjük a maradék zöldséggel és olíva vagy szőlőmagolajjal meglocsoljuk.


180 C fokos sütőben készre sütjük.

Köretként vagy magában salátával fogyasztjuk.
Szerintem langyosan az igazi.

Lehet beletenni színes kápia vagy kaliforniai paprikát is.




Paradicsom helyett virslikarikákkal vagy sajtszeletekkel gazdagíthatjuk. 

Nagy előnye, hogy felhasználhatjuk a maradék zöldségeket is és a sütőben a hús mellé betéve egyszerre elkészíthető.