Hozzávalók:
- sertés comb
- kolozsvári szalonna/sonka
- füstölt szalonna
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- só
- bors
- káposzta
- kapor
- tárkony
- 2-3 db babérlevél
- őrölt kömény
- paradicsom
- paradicsompüré
- darált pritamin paprika
- zöldpaprika
- ecet
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Klasszikus egytálétel.
Jóféle füstölt szalonnát és sonkát főzünk a sertés hússal együtt.
Felkockázzuk a füstölteket .
Egy nagyobb edényben kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát és a sonkát.
Ezalatt falatnyira vágjuk a húst is.Combot, lapockát érdemes ebbe az ételbe tenni.
A húst a szalonnához adjuk és kevergetve körbepirítjuk.Menjen bele a szalonna bőrke is.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a babérlevelet.
Apróra vágjuk a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt, kanálka darált pritamin paprikát és sűrített paradicsomot is adunk hozzá.
Tárkony és kapor is kerül bele.Fedő alatt főzzük a pörköltöt.
Ízlés szerint felszeleteljük a friss káposztát.
Fűszerpaprikával megszórjuk és még teszünk bele egy kevés paradicsompürét.
Puhára főzzük a káposztát is.
Egy kevés lisztet tejföllel és pici vízzel simára keverünk és behabarjuk az ételt.
Egyszer felforraljuk a habarással és máris kész a káposztás finomság.Aki szereti kevés ecettel savanyíthatja.