Hozzávalók:
- sertés tarja
- sertés zsír
- só
- törött bors
- sárgabarack
- gomba
- majoránna
- lapkasajt
Elkészítés:
A sült tarja barackkal és gombával készítve nagyon ízletes pecsenye.
Szeretjük a húst gyümölccsel együtt sütni.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/sargabarackos-toltott-szegy.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/fahejas-csirke-sargabarack-ontettel-es.html
Szeleteljük fel nem túl vékonyan a tarját.
Rakjuk meg felezett sárgabarackkal a szeleteket.
Nekem lapka sajt volt itthon, ez gyönyörűen ráolvadt a sültre.
Egy gondolatnyi zsíron pirítsuk meg a felszeletelt gombát.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnával szórjuk meg.
Rakjuk le az előpirított húst és a maradék gombával fedjük be a szeleteket.
Erre tegyük a barackokat,
180 C fokos sütőben süssük készre a húst.