Hozzávalók:
- rák
- hagyma
- újhagyma
- sárgarépa
- kápia paprika
- gyömbér
- citromhéj
- halszósz
- osztrigaszósz
- darált hús
- olívaolaj
- fokhagyma
- tojás
Elkészítés:
Különösen finom ez a távol-keleti ízeket idéző leveske.
A fagyasztott rákokat felengedjük, megtisztítjuk.
Néhány darabon hagyjuk rajta a páncélt a tálaláshoz, így sokkal gusztusosabb lesz a levesünk.
Készítsük elő a hozzávalókat.
A sárgarépát tisztítsuk meg és zöldséghámozóval vágjunk szép vékony szalagokat.
A kápiából vágjunk keskeny csíkokat.
Az újhagymát karikázzuk fel a zöld szárával együtt.A darált húst megsózzuk.
Egy kevés olívaolajon megdinsztelt hagymát és zúzott fokhagymát adunk hozzá.
Egy tojással elkeverjük.
Egy fazékban egy kanálka olíva olajon pár karika hagymát, gyömbért és fokhagymát futtatunk meg.
Teszünk bele halszószt, osztrigaszószt és felöntjük vízzel.
Felforraljuk és beletesszük a kis golyókká formált húsgombócokat.
Tartalmasabb változathoz rizstészta is kerülhet bele.