Hozzávalók:
- rizstészta
- zsír
- só
- cukor
- mák
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
Tojásmentes diéta szerint készült ez a finom desszert.
Rizstésztát kifőzünk az előírás szerint.
Leszűrjük és jóféle sertés zsírral elkeverjük.
Megsózzuk és egy kanálka cukorral is elkeverjük.
Kizsírozott tepsibe simítjuk a tészta egy részét.
Kevés cukorral meghintjük.
Újabb réteg tésztát teszünk rá.
Házi baracklekvárral bőségesen megkenjük.
Másfajta lekvárt is tehetünk bele, de Ricsi unokám a sárgabarack lekvárt imádja.
Befedjük a maradék tésztával.
180 C fokos sütőben készre sütjük.
Akkor jó, ha a tetején ropog a tészta.Dióval is szoktam készíteni.
Porcukorral meghintve finom csemege egy leves után.