Hozzávalók:
Elkészítés:
Gordon Ramsay ihlette ezt az ételt, de eltértem az eredetitől, mert sonka helyett, isteni friss, füstölt szalonnát, illetve a gombás változat mellett spenótosat is készítettem.
Először a két zöldséges krémet készítettem el:
A gombáshoz erdei gombát pici olajon megdinszteltem, megvártam, amíg elfőtte a levét.
Megsóztam, borsoztam és egy leheletnyi majoránnával fűszereztem.
A késes kisgépemben leturmixoltam.
A spenótos püréhez a nyáron előkészített, blansírozott és befagyasztott, leveles spenótot felengedtem, 1 kk olajon pár percig pároltam, hogy a levét elfője, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot adtam hozzá.
Leturmixoltam.
Előkészítjük a bélszínt.
A hártyákat éles késsel levagdossuk, megmossuk és megszárítjuk.
Ezután kisebb darabokra vágjuk a húst.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsokat körben lapáttal forgatva 30-40 másodperc alatt elősütjük.
Gyorsan kiemeljük az olajból és picit hűlni hagyjuk.
Alufóliára ráfektetjük a füstölt szalonnát.
Rákenjük a spenót, illetve a gombás pépet.
Ráhelyezzük a mustárral jó alaposan körben bekent húst.
Újabb adag spenót vagy gombakrémmel kenjük be húst.
Végezetül felül is szalonna szeletekkel borítjuk be.
A fóliával összefogjuk és tálcán a hűtőbe tesszük.
15-20 percig hűl, ezalatt megszilárdul a formája.
A felengedett hajtogatott vajastésztákat egyenként lisztezett lapon kinyújtjuk
A téglalapok közepére helyezzük a húsdarabokat.
A tészta széleit felvert tojássárgájával bekenjük.
A tésztát a húsra hajtjuk, kicsit összenyomjuk, majd
óvatosan tepsibe, sütőlapra helyezzük úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön.
A tojás sárgájával megkenjük a batyukat.
A leeső tészta darabokból készítsünk kis díszeket. Azokat is kenjük le tojással.
Villával szurkáljuk meg a tésztát, hogy a keletkező gőz távozhasson.
Ismét tegyük a hűtőbe a tepsit a tésztákkal.
200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 180 C fokra csökkentjük a hőmérsékletet és még 15 percig sütjük a húst.
- 1 db marha bélszín
- 30-40 dkg erdei gomba
- 0,5 kg spenót
- füstölt szalonna
- olaj
- mustár
- bors
- só
- fokhagyma
- majoránna
- 2 cs. hajtogatott vajas tészta
- liszt
- 2 tojás sárgája
Elkészítés:
Gordon Ramsay ihlette ezt az ételt, de eltértem az eredetitől, mert sonka helyett, isteni friss, füstölt szalonnát, illetve a gombás változat mellett spenótosat is készítettem.
Először a két zöldséges krémet készítettem el:
A gombáshoz erdei gombát pici olajon megdinszteltem, megvártam, amíg elfőtte a levét.
Megsóztam, borsoztam és egy leheletnyi majoránnával fűszereztem.
A késes kisgépemben leturmixoltam.
A spenótos püréhez a nyáron előkészített, blansírozott és befagyasztott, leveles spenótot felengedtem, 1 kk olajon pár percig pároltam, hogy a levét elfője, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot adtam hozzá.
Leturmixoltam.
Előkészítjük a bélszínt.
A hártyákat éles késsel levagdossuk, megmossuk és megszárítjuk.
Ezután kisebb darabokra vágjuk a húst.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsokat körben lapáttal forgatva 30-40 másodperc alatt elősütjük.
Gyorsan kiemeljük az olajból és picit hűlni hagyjuk.
Alufóliára ráfektetjük a füstölt szalonnát.
Rákenjük a spenót, illetve a gombás pépet.
Ráhelyezzük a mustárral jó alaposan körben bekent húst.
Újabb adag spenót vagy gombakrémmel kenjük be húst.
Végezetül felül is szalonna szeletekkel borítjuk be.
A fóliával összefogjuk és tálcán a hűtőbe tesszük.
15-20 percig hűl, ezalatt megszilárdul a formája.
A felengedett hajtogatott vajastésztákat egyenként lisztezett lapon kinyújtjuk
A téglalapok közepére helyezzük a húsdarabokat.
A tészta széleit felvert tojássárgájával bekenjük.
A tésztát a húsra hajtjuk, kicsit összenyomjuk, majd
óvatosan tepsibe, sütőlapra helyezzük úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön.
A tojás sárgájával megkenjük a batyukat.
A leeső tészta darabokból készítsünk kis díszeket. Azokat is kenjük le tojással.
Villával szurkáljuk meg a tésztát, hogy a keletkező gőz távozhasson.
Ismét tegyük a hűtőbe a tepsit a tésztákkal.
200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 180 C fokra csökkentjük a hőmérsékletet és még 15 percig sütjük a húst.